Set vín Rosso mix
Giusti Antonio DOC Rosso Montello Colli Asolani je suché červené víno z talianskych viníc. Vyrába sa z tých najlepších strapcov hrozna odrody Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot a Recantina pochádzajúceho z tenuty Aria Valentina, vinohradnícka oblasť Montello, Taliansko. Zrie 12-14 mesiacov v barikových sudoch po víne Umberto.
Farba: intenzívna rubínovo červená s jemne fialovým podtónom
Buket: intenzívny s tónmi červeného ovocia a čiernych ríbezlí, vanilka a čierne korenie
Chuť: zreteľne plná, elegantná, zaoblené taníny, výborne dlhotrvácny záver aj chuť
Víno vhodné k červenému mäsu, ale aj k osso buco, jahňacine a stredne zrelým syrom.
Podávajte pri teplote 18 - 20 °C v širokých pohároch.
Skladujte na chladnom mieste bez dosahu svetla a zdrojov tepla.
Ochutnajte talianske červené víno Di Camillo Lu Funare Rosso vyrobené z troch rôznych odrôd hrozna - 50 % Merlot, 30 % Pinot Nero a z 20 % Cabernet Sauvignon. Hrozno použité pre výrobu tohto vína rástlo v oblasti Terre di Chieti Rosso I.G.P., Abruzzo, Taliansko. Po mechanickom aj ručnom zbere sa hrozno jemne vylisovalo a prešlo nechalo sa macerovať a fermentovať ďalších 20 dní. Je to víno rubínovo červenej farby s granátovým odleskom, bohatým spektrom vôní v ktorom cítiť ovocný džem, čerešne, korenisté sladké drievko, alej vanilku a sušené kvety. V chuti môžete ucítiť plné telo so správnou dávkou tanínov a príjemným záverom so sladkými tónmi medu.
Farba: intenzívna rubínovo červená s granátovými odleskami
Vôňa: ovocná, džemová, čerešne, sladké drievko, vanilka, sušené kvety
Chuť: plné telo so správnou mierou tanínov a príjemnými tónmi medu v závere
Ocenenia:
zlatá medaila - víťaz súťaže Mundus Vini, Nemecko, 2021 (Vintage 2019)
Červené intenzívne talianské suché víno Gattabuia Bolgheri Rosso z Toskánska - Bolgheri. Tvorené z ordôd 70 % Cabernet Sauvignon a 30 % Merlot. Chránené označenie pôvodu.
Víno Bolgheri Gattabuia z Tenuta Moraia je príkladom prispôsobivosti vínnej révy Bordeaux v oblasti Maremma, ktorá viedla k revolúcii v histórii vína. Víno je výsledkom tradičnej macerácie so šupkami a fermentácie. Zrie 12 mesiacov v barikových sudoch, kde sa môže jeho aromatická škála plnme rozvinúť.
Farba: rubínovo-červená
Vôňa: sladké drievko, káva, vanilka
Chuť: jemná, elegantná, hlboká a dlho pretrvávajúca