Set 6x Piccini červené víno
Nakúp aspoň za 100 € a získaš mix 2x Mate Mate 0,33l ZADARMO!
Piccini Brunello di Montalcino DOCG ročník 2019 je talianske červené víno vyrobené zo 100 % podielu hrozna odrody Sangiovese Grosso, neskorý ručný zber, vinohradnícka oblasť Montalcino, Taliansko (nadmorská výška 350 m n.m.).
Hrozno pre výrobu tohto vína sa ručne zbiera počas neskorého leta až v momente, kedy dosiahne perfektnú zrelosť, zväčša teda až v októbri. Následne sa necháva fermentovať 10 - 12 dní v tankoch z nerezovej ocele. Komplexné víno, akým je aj Piccini Brunello di Montalcino svoj šarm však následne získava počas zrenia, počas ktorého čerstvo vykvasené víno dozrieva a pomaly absorbuje vône a chuťové tóny z drevených sudov.
Toto červené víno k svojej dokonalosti zrelo až 20 mesiacov v dubových sudoch, ďalšie 4 mesiace v barikových sudoch, následne strávilo 24 mesiacov uskladnené pri kontrolovanej teplote a ďalších 6 mesiacov už záverečne oddychovalo naplnené vo fľaši. Medzi pravých milovníkov vína sa tak dostáva celkovo až 5 rokov po zbere hrozna.
Toto toskánske červené víno sa skvelo hodí k divine a zrelým syrom. Podávajte pri teplote 18 ˚C.
Červené intenzívne talianské suché víno Gattabuia Bolgheri Rosso z Toskánska - Bolgheri. Tvorené z ordôd 70 % Cabernet Sauvignon a 30 % Merlot. Chránené označenie pôvodu.
Víno Bolgheri Gattabuia z Tenuta Moraia je príkladom prispôsobivosti vínnej révy Bordeaux v oblasti Maremma, ktorá viedla k revolúcii v histórii vína. Víno je výsledkom tradičnej macerácie so šupkami a fermentácie. Zrie 12 mesiacov v barikových sudoch, kde sa môže jeho aromatická škála plnme rozvinúť.
Farba: rubínovo-červená
Vôňa: sladké drievko, káva, vanilka
Chuť: jemná, elegantná, hlboká a dlho pretrvávajúca
Piccini Sasso Al Poggio Rosso Toscana IGT je talianske červené víno vyrobené zo výberu najlepších strapcov hrozna pozostávajúceho zo 60 % z odrody Sangiovese, 20 % Cabernet a 20 % Merlotu, vinohradnícka oblasť Toskánsko IGT, Taliansko. Ide o jedno z tzv. “supertoskánskych” vín pomenovaných po jeho mieste zrodu a kolíske väčšiny červených vín – po hornatom Toskánsku s ílovitou a skalnatou pôdou. Odkazuje na to aj názov vína “Sasso al Poggio,” ktorý v preklade znamená kameň na kopci. Víno po vinifikáciu zrelo celkovo 12 mesiacov v dubových sudoch a 4 mesiace vo fľaši.
Vôňa: čierne čerešne, sladké drievko, lesné podložie, minerály a vanilkové tóny dubového dreva
Chuť: hlboká, plná a šťavnatá s ovocným základom, krásne integrovanými tanínmi a dlhým, komplexným, čistým a ťažkým záverom
Ideálne k divine a zrelým syrom. Odporúča sa podávať pri teplote 18 ˚C.
Piccini Rosso di Montalcino DOC je kvalitné talianske červené víno vyrobené 100 % z tmavého hrozna odrody Sangiovese grosso, ručný zber, chránená vinohradnícka oblasť pôvodu Montalcino DOC, Toskánsko, Taliansko. Ročník 2018.
Rosso di Montalcino sa považuje za mladšieho súrodenca vín Brunello di Montalcino. Spája v sebe špeciálne znaky živosti a sviežosti s výnimočnou štruktúrou. Toto víno po kvasení zrelo 8 mesiacov v barikových sudoch a ďalší mesiac nerušene ešte odpočívalo vo fľaši, kým sa mohlo dostať do predaja mezi milovníkov talianskeho vína.
Farba: brilantná a priezračná rubínovo červená
Vôňa: intenzívna a trvácna s tónmi divokého bobuľového ovocia
Chuť: dobre štrukturovaná, hladká, trvácna a elegantná s plným telom
Toto červené víno je výborné kombinovateľné s chutným jedlom, korenistým pečeným mäsom, divinou a stredne zrejúcim syrom.
Odporúčaná teplota podávania je 18-20 °C.
Piccini Chianti Classico DOCG je talianske červené víno vyrobené z hrozna odrôd 90 % Sangiovese a z 10 % Merlotu, vinohradnícka oblasť Chianti Classico DOCG, Toskánsko, Taliansko (nadmorská výška 200-300 m n.m.). Po kvasení v nerezových nádržiach toto víno zrelo 9 mesiacov v dubových sudoch.
Chianti Classico je ikonické víno odrážajúce toskánsku vinársku tradíciu, kvalitu a slávu miestnych vín. Značka Piccini vyrába víno v Toskánsku už od roku 1882 a práve vínam Chianti Classico prischla hlavná úloha v kategórii vín "Gallo Nero."
Farba: intenzívna rubínovo červená
Vôňa: komplexná a trvácna s pozorovateľnými tónmi korenín a divokých bobuľovín
Chuť: dobre štrukturovaná, elegantná, zaoblená a hladká s tónmi ovocia a ľahkých tanínov
Ideálne víno ku grilovanému červenému mäsu a k cestovinám.
Podávajte pri teplote 18 ˚C.
Piccini Origenes Italicae Nero d'Avola Sicilia DOC je sicílske červené víno vyrobené zo 100 % z hrozna Nero d'Avola, Sicília, Taliansko. Ide o jedno z najdôležitejších talianskych domorodých druhov červeného hrozna, ktoré dostalo pomenovanie po svojom historickom mieste zrodu v okolí juhosicílskeho mesta Avola. Táto odroda hrozna je dnes typickým základom väčšiny regionálnych sicílskych vín.
Farba: hlboká červená
Vôňa a chuť: čierne čerešne, koreniny a sladké drievko, živelná chuť s ľahkým a dlhotrvajúcimi tanínmi
Vysoká acidita, ktorá charakterizuje víno Nero d'Avola, skvelo ladí s akýmikoľvek receptami na paradajkovom základe, ľahkými jedlami s grilovanými rybami a jedlami v stredomorskom štýle.
Podávajte v širokých pohároch na víno pri teplote 18-20 °C.