Set 135 East Hyogo + Jinzu + Roku
Jinzu Gin spája anglické a japonské tradície a vytvára tak vzrušujúci a lákavý alkohol. Vyrába sa zo zmesi anglického ginu (spolu s borievkou, koriandrom, angelikou, yuzu a japonským čerešňovým kvetom) a saké, ktoré do jej chuťového profilu prináša luxusný krémový pocit a jemnú pôsobivú sladkosť. Jinzu Gin vytvoril (a vyhral!) pre súťaž Diageo's Show Your Spirit bristolský barman Dee Davies.
Roku je prvý gin pochádzajúci zo svetoznámeho liehovaru Suntory v Japonsku. Vyrába sa z botaník, pričom sú použité aj špecifické druhy rastlín, ktoré rastú len v Japonsku. Radí sa medzi ne list a kvet sakury, sencha, gyokuro, sansho a yuzu. Tieto byliny sú prehliadkou všetkých štyroch ročných období v Japonsku. V aróme a chuti ginu určite pocítite stopy ginka, jalovca, pomarančovej kôry, škorice či koriandra.
Aróma a chuť: prevládajú zemité a rastlinné tóny s nádychom sladkosti ovocia. Korenisté tóny sú citeľné v závere.
135° East Hyogo Dry Gin je gin vymykajúci sa hraniciam obyčajných vecí a prinášajúci jedinečný chuťový zážitok v štýle Hyogo. Okrem tradičných 50-tich botaník používaných na výrobu suchého britského ginu obsahuje 135° East aj zmes ďalších 5 japonských botaník, ktoré starostlivo vyberal liehovarnícky expert Kimio Yonezawa.
Tento gin bol pomenovaný podľa 135 stupňa východnej dĺžky, ktorý prechádza priamo cez mesto Akashi, kde sa tento gin vyrába. Mesto slúži ako referenčný bod pre určovanie štandardného japonského časového pásma už od roku 1888.