Set vín Piccini Chianti DOCG
Nakúp aspoň za 100 € a získaš mix 3x Mate Mate 0,33L ZADARMO!
Piccini Chianti Riserva DOCG je toskánske rubínovo červené víno, ktorého základom je hrozno odrôd 90 % Sangiovese, 5 % Colorino a 5% Canaiolo vypestované vo vinohradníckej oblasti Chianti DOCG, Toskánsko, Taliansko. Víno zrelo 12 mesiacov vo veľkých dubových sudoch a patrí medzi najznámejšie vína značky Piccini.
Farba: intenzívna rubínovo červená
Vôňa a chuť: hladká, elegantná a zamatová s výraznou arómou zrelých čerešní, korenín a drevitých tónov, ľahké taníny a dlhý záver
Ideálne k červenému mäsu, pečeným jedlám a k syru.
Podávajte pri teplote 18 ˚C.
Piccini Chianti Classico DOCG je talianske červené víno vyrobené z hrozna odrôd 90 % Sangiovese a z 10 % Merlotu, vinohradnícka oblasť Chianti Classico DOCG, Toskánsko, Taliansko (nadmorská výška 200-300 m n.m.). Po kvasení v nerezových nádržiach toto víno zrelo 9 mesiacov v dubových sudoch.
Chianti Classico je ikonické víno odrážajúce toskánsku vinársku tradíciu, kvalitu a slávu miestnych vín. Značka Piccini vyrába víno v Toskánsku už od roku 1882 a práve vínam Chianti Classico prischla hlavná úloha v kategórii vín "Gallo Nero."
Farba: intenzívna rubínovo červená
Vôňa: komplexná a trvácna s pozorovateľnými tónmi korenín a divokých bobuľovín
Chuť: dobre štrukturovaná, elegantná, zaoblená a hladká s tónmi ovocia a ľahkých tanínov
Ideálne víno ku grilovanému červenému mäsu a k cestovinám.
Podávajte pri teplote 18 ˚C.
Piccini Chianti Fiasco DOCG je talianske rubínovo červené víno v nezameniteľnej oranžovej slamenej fľaši. Vyrába sa až z troch druhov výberového hrozna: 90 % Sangiovese, 5 % Ciliegiolo a z 5 % Canaiolo pochádzajúceho z vinohradníckej oblasti Chianti DOCG v talianskom Toskánsku.
Farba: hlboká, rubínovo červená
Vôňa: intenzívna a trvácna vôňa zrelého červeného ovocia
Chuť: dobre štrukturovaná, hladká, s ľahkými tanínmi a výraznými tónmi červeného ovocia
Vďaka svojim výborným charakteristikám sa toto víno vynikajúco hodí ku širokej škále jedál, od prvých chodov a polievok až po pečené jedlá a pizzu.
Podávajte pri teplote 18 ˚C.