Set Porta Leone + Balan + Piccini Prosecco
Porta Leone Prosecco Superiore Extra Dry je extra suché talianske biele prosecco, vyrába sa z hrozna odrody Glera. Táto úroda je ručne oberaná v polovici septembra vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 200 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými kvasinkami. Plní sa do fliaš a následne sa nechá niekoľko týždňov vyzrieť v upravenom sklade.
Perlenie: jemné a dlhé
Farba: jemne žltá
Vôňa: ovocné tóny s nádychom jablka, hrušky a kvetov
Chuť: osviežujúca, ovocná, jemne horká
Vynikajúci ako aperitív. Vďaka svojej univerzálnosti je vhodným vínom na každú príležitosť. Vyskúšajte k jedlám z rýb. Najlepšie podávať pri teplote 6 až 8 °C.
Balan Prosecco Superiore DOCG Extra Dry je biele, talianske, šumivé víno. Vinohradnícka oblasť, kde sa pestuje vinič je niekoľko vinohradov v oblasti Valdobbiadene DOCG, najmä v San Pietro di Feletto. Tam, kde je povrch menej naklonený a vrstva zeme je hrubšia, korene viniča ľahšie prenikajú. V najviac naklonených častiach vinohradov prevláda skala, ktorá sťažuje rozvoj viniča. Odroda hrozna je 100 % Glera.
Hrozno sa lisuje jemne, mušt sa odoberá pri nízkych teplotách a macerácia prebieha pri kontrolovanej studenej teplote, aby sa lepšie vylúčili arómy. Metóda Charmat, kvasenie 40 dní.
Odporúčame podávať k rôznym druhom rýb, rizotám a iným ľahkým jedlám. Vynikajúce ako aperitív.
Farba: jemne žltá
Vôňa a chuť: kvetinová vôňa agátu a vistárie, tóny medu a banánu
Limitovaná edícia Piccini Prosecco DOC Extra Dry. Ukrýva v sebe talianske biele perlivé víno vyrobené z hrozna odrody Glera, vinohradnícka oblasť Veneto, Taliansko. Je to extrémne intenzívne víno s buketom podporeným jemným perlením. Jednoducho vyvážené cuvée – elegantné ako benátske šaty.
Farba: svetložltá
Vôňa a chuť: delikátne tóny bieleho ovocia a kvetov
Toto prosecco sa fantasticky kombinuje s jedlom. Výborne si ho vychutnáte s predjedlami antipasti, olivami a zrelými syrom, rovnako ako s pečenými paprikami a marinovanými artičokmi. Skvelo sa hodí k sladkovodným rybám, tak aj morským plodom a rybám.
Podávajte vychladené na teplotu 6-8 ˚C.