Set Le Contesse Prosecco Conegliano Valdobbiadene
Nakúp aspoň za 100 € a získaš mix 3x Mate Mate 0,33L ZADARMO!
Le Contesse Prosecco Frizzante DOCG Conegliano Valdobbiadene je pološumivé biele prosecco, ktoré sa vyrába z hrozna odrôd Glera z vinohradníckej oblasti pohoria Conegliano, Taliansko (nadmorská výška 200 m n.m.)
Po ručnom zbere hrozno prechádza len ľahkým stláčaním a čistením muštu studenou statickou dekantáciou. Časť muštu sa potom skladuje v chlade, kým zvyšok zmesi fermentuje pri kontrolovanej nízkej teplote. Druhá fermentácia prebieha v natlakovaných nádobách v prítomnosti vybraných kvasiniek, s pomocou ktorých toto šumivé víno získava svoju jemnú perlivosť. V závere sa víno fľašuje a ponecháva v skladoch s kontrolovanou teplotou zrieť ešte niekoľko týždňov.
Perlenie: jemné a dlhé
Farba: svetlá slamovo žltá
Vôňa: ovocné tóny zeleného jablka a hrušiek, doplnené o sladký céder a drobné biele kvety
Buket: svieži, chutný a charakteristický, s príjemným záverom
Podávajte vychladené na teplotu 8 - 10 °C.
Je to skvelé víno na prípitok. Perfektne sa hodí k ľahkým jedlám, no dopriať si ho s potešením môžete počas akéhokoľvek jedla a celej doby stolovania.
Le Contesse Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Brut je suché prosecco – biele šumivé víno s chránenou oblasťou pôvodu. Bolo vyrobené z odrody hrozna Glera, ručný zber vo vinohradníckej oblasti pohoria Conegliano, Taliansko (nadmorská výška 200 m n.m.).
Perlenie: dlhé a jemné
Farba: ľahko slamovo žltá
Vôňa: ovocné tóny žltých jabĺk, hrušiek Williams, kvetinové tóny agátových kvetov a wistérie
Buket: chutný, svieži a harmonický, veľmi elegantný
Podávajte vychladené na teplotu 6 - 8 °C.
Vhodné ako aperitív, vďaka svojej univerzálnosti je však toto prosecco ideálne pre akýkoľvek moment. Výborne kombinovaťelné s jedlami z rýb.
Extra suché talianske prosecco Le Contesse Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. ExtraDry vyrobené z odrody hrozna Glera, ručný zber vo vinohradníckej oblasti pohoria Conegliano, Taliansko (nadmorská výška 200 m n.m.).
Po ručnom zbere hrozno prechádza len ľahkým stláčaním a čistením muštu studenou statickou dekantáciou. Časť muštu sa potom skladuje v chlade, kým zvyšok zmesi fermentuje pri kontrolovanej nízkej teplote. Druhá fermentácia prebieha v natlakovaných nádobách v prítomnosti vyberaných kvasiniek, s pomocou ktorých toto šumivé víno získava svoju jemnú a dlhú perlivosť. V záverečnom kroku sa víno fľašuje a priamo vo fľaši ponecháva v skladoch s kontrolovanou teplotou zrieť ešte niekoľko týždňov.
Perlenie: dlhé a jemné
Farba: ľahko slamovo žltá
Vôňa: ovocné tóny žltých jabĺk, hrušiek Williams, kvetinové tóny agátových kvetov a wistérie
Buket: chutný, svieži a harmonický, veľmi elegantný
Podávajte vychladené na teplotu 6 - 8 °C.
Vhodné ako aperitív, vďaka svojej univerzálnosti je však toto prosecco ideálne pre akýkoľvek moment. Výborne kombinovaťelné s jedlami z rýb.