Set Boann Single Pot Still Madeira Cask + P.X. Cask + Marsala Cask
Boann Single Pot Still Madeira Cask pôvodne dozrievala v ex-bourbon sudoch od slávneho Browna Formana z Kentucky a boli vyrobené z amerického duba (Quercus Alba) so silným zuhoľnatením.
Tieto sudy boli naplnené zmiešaným rmutovým destilátom Single Pot Still, ktorý obsahoval sladový jačmeň, nesladový jačmeň, ovos a raž. Všetky tieto obilniny pochádzajú z Írska a pestujú sa lokálne.
V spolupráci so slávnym domom Madeiry, Justino's, liehovar získal niektoré z ich najlepších sudov po madeirových vínach Tinta Negro (1998 a 2000), Boal (1999) a Sercial (1999, 2000 a 2006) Madeira Colheita single varietals. K týmto sudom sa dostali vďaka priateľstvu, ktoré sa rozvinuli z predchádzajúcej špeciálnej spolupráce.
Vína boli fortifikované a prešli procesom canteiro, pri ktorom víno dozrieva v sudoch pri prirodzene vysokých teplotách v miestnosti na skladovanie sudov, čo kopíruje morské dozrievanie počas námorných plavieb v minulosti na portugalských galeónach v stredoveku.
Tieto madeirské vína boli od sladkých cez stredne ťažké až po suché a ponúkali hĺbku a šírku terroiru vulkanického ostrova Madeira. Dizajn etikety tohto výrazu hovorí o vode, ktorá je pri výrobe whisky nevyhnutnou zložkou. Je to zároveň poklona tečúcim vodám rieky Boyne, ako aj severnému Atlantickému oceánu obklopujúcemu ostrovy Madeira.
Živá vôňa s lákavou arómou jabĺk a broskýň, po ktorej nasledujú nádherné medové tóny, opečený dub, korenie, s nádychom kvetinových vôní, ktoré pekne hrajú v pozadí. Chuť je zamatovo hladká chuť s broskyňami a smotanou na vstupe, prekrytá vanilkou, vlašskými orechmi, koláčom zo sušeného ovocia a jemnou mineralitou v celom objeme. Záver je dlhý so sviežim citrónovým olejom a pretrvávajúcim pikantným korením. Tropická plavba po atlantických ostrovoch!
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 47 % s objemom 0,7 l sú dodávané v darčekových kartónoch.
Boann Single Pot Still Marsala Cask pôvodne zrel v ex-bourbon sudoch od slávneho Browna Formana z Kentucky a sú vyrobené z amerického duba (Quercus Alba) so silným zuhoľnatením. Tieto sudy boli naplnené zmiešaným rmutovým destilátom Single Pot Still, ktorý obsahoval sladový jačmeň, nesladový jačmeň, ovos a raž.
Všetky tieto obilniny sú írske a pestujú sa lokálne. V spolupráci so slávnym domom Marsala, Cantine de Vinci, liehovar získal vybrané sudy Superiore a Fine Marsala Butts z francúzskeho duba (Quercus Petraea). Sudy boli naplnené bourbonom - vyzretým Single Pot Still, ktorý má pravý americký dubový základ vanilky a medu a potom sa naň navrstvujú vlastnosti francúzskeho dubu - korenie a šťavnaté citrusové tóny z vína Marsala.
Dizajn etikety znázorňuje írsky miestny jačmeň, ktorý je používaný v rmutoch. Vôňa whiskey je evokujúca s jemným korením podporeným živicovou kôrou a vôňou spáleného pomaranča, s tónmi čerstvo pokosenej trávy a kvetinového medu. Chuť je bohatá a viskózna so sladkou marmeládou na vstupe, ktorú vystrieda mätové a dubové korenie. Záver je plný škorice a klinčekov. Citrusové sicílske dobrodružstvo!
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 47 % s objemom 0,7 l sú dodávané v darčekových kartónoch.
Boann PX Single Pot Still pôvodne dozrieval v ex-sherry Oloroso sudoch Hogsheads z Bodegas Garvey's z Jerez da la Frontera, Španielsko. Tieto 250-litrové dubové sudy z amerického duba (Quercus Alba) boli vybrané spolu s Georgeom Espiem (RIP ex Master of Wood z The Macallan) a Venturom Nunezom z presláveného Vasyma Cooperage v Jereze.
Tieto sudy boli naplnené zmiešaným rmutovým destilátom Single Pot Still, ktorý obsahoval sladový jačmeň, nesladový jačmeň, ovos a raž. Všetky tieto obilniny pochádzajú z Írska a pestujú sa lokálne. Potom liehovar získal tie najúžasnejšie sudy PX. Tieto sudy PX Butts s objemom 500 litrov a viac boli objavené partnerským bednárstvom v Andalúzii, R.L. Rodriguez, a pochádzajú zo stredomorského podnebia Malagy.
Boli vo vintage systéme PX Solera viac ako 60 rokov a boli extrémne husté. Časť týchto sudov je vyrobená výlučne z gaštanu, čo je veľmi vzácna odroda dreva na zrenie whisky v Írsku. V Škótsku môžu pálenku dozrievať len v dubových sudoch. V týchto vzácnych historických sudoch PX Solera boli potom dokončené skvelé Oloroso Sherry, kde následne dozrievala whiskey.
Zladením zrenia v sudoch Oloroso Sherry s bohatými španielskymi sudmi PX Butts vzniklo niečo skutočne výnimočné a dekadentné. Dizajn etikety tejto expresie hovorí o dreve a zrnitosti suda.
Vôňa whiskey je dekadentná, plná hrozienok a fíg, krásne podporená melasou, sladkým karamelom a nádychom kože. Chuť je sladká a plná pikantného podnebia s nádhernou zmesou medového sirupu, jemnej horkej čokolády, chrumkavej slaniny a bieleho korenia. Záver je dlhý a bohatý, so zemitou karamelovou príchuťou, ktorá s vami zostane ešte dlho po dopití. Ovocná bomba PX!
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 47 % s objemom 0,7 l sú dodávané v darčekových kartónoch.