Set 3x oblasť Montepulciano d'Abruzzo
Di Camillo Tenute del Pojo la Pietraja Montepulciano d'Abruzzo je rubínovo červené tiché mladé talianske víno. Vyrobené zo 100 % hrozna Montepulciano d'Abruzzo dopestovaného na ílovito-vápencovej pôde vo vinohradníckej oblasti Chieti, Montepulciano d'Abruzzo D.O.P. v Taliansku. Táto pôvodná odroda patrí medzi najlepšie talianske hrozno. Zbieralo sa mechanicky, aj ručne. Víno bolo vinifikované tradičnými metódami. Ponúka zaujímavý zmyslový zážitok od krásnej rubínovej farby s fialovým odleskom, cez kvetinový buket odhaľujúci jemnú vôňu kvetov fialiek a cyklaménu, až po štruktúrovanú a robustnú chuť, v ktorej vynikajú tóny červeného ovocia.
Farba: rubínová s fialovým leskom
Vôňa: kvetinová, tóny fialiek a cyklaménu
Chuť: štruktúrovaná a robustná s tónmi červeného ovocia
Ocenenia:
Zlatá medaila zo súťaže Vincitore Alla Mundus Vini, 2022
Piccini Montepulciano d'Abruzzo DOC je talianske červené víno vyrobené z odrody hrozna Montepulciano, ktorému sa darí po celom Taliansku, no jeho najväčšou vinohradníckou oblasťou je práve región Abruzzo. Bobule hrozna sa zbierajú ručne a následne pod tlakom valca lisujú. Ročník 2020.
Ide o štýl vína podobný vínam Chianti a považuje sa chuťovo za veľmi "živočíšne" víno. Dokonale sa hodí k divine, grilovanému mäsu, steakom, dusenému a opečenému mäsu, čerstvým aj zrelým syrom ako pecorino.
Odporúčame podávať pri teplote 18 až 20 °C.
Farba: rubínová s červenými odleskami
Vôňa: výrazná, čerešne, korenie, bylinky, drevo
Chuť: elegantná, suchá, ovocie, tráva, olivy
Balan Vie del Conte Montepulciano d'Abruzzo je červené, suché, talianske víno. Pochádza z vinohradov v oblasti Montepulciano D'Abruzzo DOC, odroda hrozna je 100 % Montepulciano d'Abruzzo.
Montepulciano sa zberá od začiatku septembra do konca októbra. Jeho starostlivo vybrané strapce sa zbavia kôstok, rozdrvia a potom sa podrobia alkoholovej macerácii počas 10 až 12 dní, pri teplote nepresahujúcej 26 °C. Fermentáciou sa víno oddelí od šupiek a uskladní v oceli, kde prebieha kvasenie. Rafinácia prebieha najprv v oceľových nádržiach a potom vo fľaši.
Odporúčame podávať k pečenému a dusenému mäso, údeninám a vyzretým syrom.
Farba: intenzívna rubínovo červená s fialovými odleskami
Vôňa a chuť: korenie, čokoláda, slivky, zrelé čerešne