El Ron Prohibido Reserva 22
El Ron Prohibido Reserva 22 je ultraprémiový rum z Mexika destilovaný z melasy z cukrovej trstiny haciendou, ktorá vyrába aj tequilu. Názov pripomína časy v 18. storočí, keď Španielske kráľovstvo zakázalo mexický rum, pretože zatieňoval miestne liehoviny.
Rum El Ron Prohibido Reserva 22 bol destilovaný v kolónach a procesom zrenia prešiel metódou solera v 22 starých sudoch po bourbone. Táto technika, prevzatá od výrobcov andalúzskych vín, umožňuje miešanie rumov rôzneho veku počas procesu zrenia. Niektoré sudy sú plnené pekanovými a mandľovými škrupinami, ako aj broskyňami z mexického štátu Zacatecas. Zvyšok obsahuje Guarapo. Guarapo je šťava extrahovaná z cukrovej trstiny ihneď po zbere počas procesu mletia a tvorí základ rumu Ron Reserva 22.