Taylor's Chip Dry Extra Dry White Port je biele extra suché portugalské portské, ktoré je zmesou viacerých bielych suchých portských vín z odrody hrozna Douro Superior a z väčšej časti Malvasia Fina.
Tieto vína zreli 4 až 5 rokov v drevených sudoch, vďaka ktorým získalo portské výraznú drevitú chuť a vôňu. Počas vinifikácie sa do muštu pridáva brandy pre zvýraznenie chuti a vône. Krátko po vyzretí sa dôkladne vína premiešali, aby vznikla dokonalá zmes.
Je vyrobené podľa pôvodného receptu, ktorý bol prvýkrát použitý v roku 1934. Od vtedy si získal oddaných fanúšikov po celom svete. Odporúčame podávať vychladené na teplotu 6ºC až 10ºC vo veľkom portskom pohári.
Farba: jemne žltá s odleskami zelenej
Vôňa: čerstvé ovocie, drevo, korenie, karamel
Chuť: zázvor, olivy, škorica, korenie, drevo, slivky
Záver: dlhý, suchý, jemne ostrý, korenie, maslo
Ocenenia:
Najlepšie víno od Sunday Times Style, 2004
Najlepšie víno od Yorkshire Evening Post, 2004