Objavte unikátne všestranný rum Zaya Gran Reserva! Prémiový rum hodný vychutnávania všetkými spôsobmi. Má v sebe hĺbku, komplexnosť a trochu tajomna.
Zaya je v mnohých jazykoch a kultúrach pomenovanie pre "triumfálnu ženu". Receptúra rumu Zaya Gran Reserva však ostáva zakrytá závojom tajomna. Vie sa iba to, že ju tvorí precízna zmes 12 raritných rumov z Trinidadu a Tobaga tak, aby verne kráčala v stopách niekdajšieho rumu, ktorý kedysi táto značka vyrábala v Guatemale. Každý z použitých rumov je vyrábaný z panenskej cukrovej trstiny z ostrovov a osobne vyberaný master blenderom Carlom Homerom. Fermentovaná trstinová šťava sa dvakrát destiluje v medených kotloch a následne zrie v stredne opálených bielych dubových sudoch po whiskey a bourbone. Dôsledný proces výroby priniesol rumu Zaya Gran Reserva zapamätateľnú chuť a množstvo zaslúžených ocenení.
Matusalem Gran Reserva 23 Enigma je luxusný rum, ktorý reprezentuje dokonalosť remeselnej výroby. Tento prémiový rum pochádza z Dominikánskej republiky a je výsledkom viac než storočnej tradície rodiny Álvarez. Zreje vo francúzskych dubových sudoch pomocou Solera metódy, čo mu dodáva jedinečne vyváženú a komplexnú chuť.
Proces zrenia a miešania je založený na metóde Solera, ktorá bola pôvodne vyvinutá na výrobu sherry a brandy de Jerez a ktorá zahŕňa použitie niekoľkých vrstiev sudov, pričom najmladší rum je úplne hore a najstarší úplne dole.
Po vypustení produktu zo spodnej časti systému sa liehoviny postupne pridávajú do vyšších vrstiev a z nich. Použitie tejto metódy pri výrobe rumu Matusalem je svojím spôsobom jedinečné a zabezpečuje dokonalé miešanie rumov rôzneho veku. Výsledkom jej použitia je výnimočne jemný destilát.
Spoločnosť Matusalem vyrábala rum na Kube až do 60. rokov 20. storočia, keď ju skonfiškoval Castrov režim. V tom čase mala spoločnosť Matusalem 50 % podiel na kubánskom trhu s rumom. Výrobu následne po desaťročiach obnovil pravnuk zakladateľa Claudio Álvarez Salazar v Dominikánskej republike, ktorá má podobnú mikroklímu ako Santiago de Cuba. Rum sa tu vyrába podľa pôvodných kubánskych receptúr.
Dnes spoločnosť vlastní piata generácia rodiny Álvarezovcov a práve Matusalem Gran Reserva 23 vzdáva hold rodinnej tradícii, v nose sa objavujú pražené mandle, med, muškátový oriešok, banán a ananás. Jeho suchá chuť potom ponúka rafinovanú korenistú kombináciu vanilky, karamelu, melasy a dreva.