Set Prosecco Extra dry
Extra suché talianske prosecco Le Contesse Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. ExtraDry vyrobené z odrody hrozna Glera, ručný zber vo vinohradníckej oblasti pohoria Conegliano, Taliansko (nadmorská výška 200 m n.m.).
Po ručnom zbere hrozno prechádza len ľahkým stláčaním a čistením muštu studenou statickou dekantáciou. Časť muštu sa potom skladuje v chlade, kým zvyšok zmesi fermentuje pri kontrolovanej nízkej teplote. Druhá fermentácia prebieha v natlakovaných nádobách v prítomnosti vyberaných kvasiniek, s pomocou ktorých toto šumivé víno získava svoju jemnú a dlhú perlivosť. V záverečnom kroku sa víno fľašuje a priamo vo fľaši ponecháva v skladoch s kontrolovanou teplotou zrieť ešte niekoľko týždňov.
Perlenie: dlhé a jemné
Farba: ľahko slamovo žltá
Vôňa: ovocné tóny žltých jabĺk, hrušiek Williams, kvetinové tóny agátových kvetov a wistérie
Buket: chutný, svieži a harmonický, veľmi elegantný
Podávajte vychladené na teplotu 6 - 8 °C.
Vhodné ako aperitív, vďaka svojej univerzálnosti je však toto prosecco ideálne pre akýkoľvek moment. Výborne kombinovaťelné s jedlami z rýb.
Oslávte výnimočné momenty s talianskym proseccom Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Extra Dry!
Toto šumivé víno bolo vyrobené sekundárnym fermentovaním za použitia vybraných kvasiniek pod kontrolovanou teplotou. Základom je ručný výber z hrozna zbieraného v druhej polovici septembra z odrody Glera z talianskej vinohradníckej oblasti Prosecco di Conegliano a Valdobbiadene zapísanej aj v zozname svetového dedičstva UNESCO.
Farba: jemne slamovo žlrá
Vôňa: ovocné tóny žltých jabĺk, hrušiek Williams, kvetinových tónov akácie a wistérie
Chuť: ušľachtilá, svieža, harmonická a veľmi elegantná
Perlenie: jemné a dlhé
Podávajte vychladené na teplotu 6-8°C. Výborný aperitív vhodný pre akúkoľvek príležitosť. Pre gurmánsky zážitok odporúčame kombinovať s delikatesami z rýb.
Doprajte si extra suché talianske prosecco Giusti Rosalia Prosecco DOC Extra Dry! Ide o biele šumivé víno vyrobené z tých najkvalitnejších strapcov hrozna odrody Glera z viníc ležiacich vo vinohradníckej oblasti Veneto, oblasť Piave Marca Trevigiana, Taliansko.
Vyrába sa kvasením hrozna bez šupiek. Prvé kvasenie prebieha za pomoci vybraných kvasiniek pri kontrolovanej teplote a druhé kvasenie nastáva v tlakových nádobách pri nízkej teplote.
Výborne sa hodí ako aperitív, na prípitok pri výnimočných momentoch, ale aj pre vychutnávanie počas jedla. Podávajte pri teplote 6 - 8 °C. Skladujte na chladnom mieste bez dosahu svetla a zdrojov tepla.
Farba: slamovo žltá so zelenými odleskami
Buket: intenzívny, ovocie, kvety, jablká, citróny
Chuť: svieža, dobre štruktúrovaná, príjemná, harmonická
Perlenie: náležite prchavé, jemné a plynulé
Ocenenia:
Strieborná medaila z The Asian Chardonnay Master Drink Businness, 2018
Strieborná medaila z The Prosecco Master Drink Business, 2018
Zlatá medaila z Glass of bubbly, 2018
Zlatá medaila zo Sakura Japan Women's Wine Awards, 2018
Zlatá medaila z The Prosecco Master Drink Business, 2017
3 Rosoni zo Venetia Ais, 2017
Zlatá medaila z CSWA, 2016
Zlatá medaila z The Prosecco Master Drink Business, 2016