Set Porta Leone + Le Contesse + Piccini Prosecco
Porta Leone Prosecco Superiore Extra Dry je extra suché talianske biele prosecco, vyrába sa z hrozna odrody Glera. Táto úroda je ručne oberaná v polovici septembra vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 200 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými kvasinkami. Plní sa do fliaš a následne sa nechá niekoľko týždňov vyzrieť v upravenom sklade.
Perlenie: jemné a dlhé
Farba: jemne žltá
Vôňa: ovocné tóny s nádychom jablka, hrušky a kvetov
Chuť: osviežujúca, ovocná, jemne horká
Vynikajúci ako aperitív. Vďaka svojej univerzálnosti je vhodným vínom na každú príležitosť. Vyskúšajte k jedlám z rýb. Najlepšie podávať pri teplote 6 až 8 °C.
Limitovaná edícia Piccini Prosecco DOC Extra Dry. Ukrýva v sebe talianske biele perlivé víno vyrobené z hrozna odrody Glera, vinohradnícka oblasť Veneto, Taliansko. Je to extrémne intenzívne víno s buketom podporeným jemným perlením. Jednoducho vyvážené cuvée – elegantné ako benátske šaty.
Farba: svetložltá
Vôňa a chuť: delikátne tóny bieleho ovocia a kvetov
Toto prosecco sa fantasticky kombinuje s jedlom. Výborne si ho vychutnáte s predjedlami antipasti, olivami a zrelými syrom, rovnako ako s pečenými paprikami a marinovanými artičokmi. Skvelo sa hodí k sladkovodným rybám, tak aj morským plodom a rybám.
Podávajte vychladené na teplotu 6-8 ˚C.
Le Contesse Prosecco DOC Treviso Extra Dry je extra suché biele šumivé víno vyrobené z hrozna odrody Glera rastúceho vo vinohradníckej oblasti Treviso.
Hrozno sa ručne zbiera v nadmorskej výške 50 metrov nad morom. Fermentácia prebieha v autoklávach s vlastnými kvasinkami. Toto šumivé víno sa hodí ako prípitok pre všetky výnimočné príležitosti a skvelo sa dopĺňa s rybacími špecialitami, šalátmi, zeleninovými jedlami a syrom. Podávajte vychladené na teplotu 6-8°C.
