Set Papa's Pilar Dark Rum + Matusalem Gran Reserva 23 Enigma
Papa's Pilar Dark Rum je značkový tmavý rum inšpirovaný legendárnym Ernestom Hemingwayom, ktorého vášňou bolo okrem písania - dobrodružstvo, more a kvalitný alkohol. Jeho loď niesla názov Pilar a samotného Hemingwaya prezývali Papa.
Papa's Pilar Dark Rum sa vyrába z rôznych druhov rumu, ktoré sa spolu miešajú a dozrievajú. Obsahuje 9 rumov z oblastí Barbados, Dominikánska republika, Venezuela, Panama a Florida. Tento rum zreje v rôznych druhoch sudov vrátane ex-bourbon z amerického duba, ex-port wine a ex-sherry Oloroso. To mu dodáva bohatú a komplexnú chuť. Je známy tónmi vanilky, karamelu, kakaa a korenia. Má tiež arómu sušeného ovocia a orechov.
Rum odporúčame konzumovať samostatne alebo sa môže použiť ako základ do rôznych koktailov. Je ideálny na prípravu rumových nápojov, ako je Cuba Libre alebo Mojito.
Ocenenia:
Dvojitá zlatá medaila zo San Francisco World Spirits Competition, 2013
Dvojitá zlatá medaila v The Best Aged Rum, 2015
Zlatá medaila z The Spirits Business, 2022
Matusalem Gran Reserva 23 Enigma je luxusný rum, ktorý reprezentuje dokonalosť remeselnej výroby. Tento prémiový rum pochádza z Dominikánskej republiky a je výsledkom viac než storočnej tradície rodiny Álvarez. Zreje vo francúzskych dubových sudoch pomocou Solera metódy, čo mu dodáva jedinečne vyváženú a komplexnú chuť.
Proces zrenia a miešania je založený na metóde Solera, ktorá bola pôvodne vyvinutá na výrobu sherry a brandy de Jerez a ktorá zahŕňa použitie niekoľkých vrstiev sudov, pričom najmladší rum je úplne hore a najstarší úplne dole.
Po vypustení produktu zo spodnej časti systému sa liehoviny postupne pridávajú do vyšších vrstiev a z nich. Použitie tejto metódy pri výrobe rumu Matusalem je svojím spôsobom jedinečné a zabezpečuje dokonalé miešanie rumov rôzneho veku. Výsledkom jej použitia je výnimočne jemný destilát.
Spoločnosť Matusalem vyrábala rum na Kube až do 60. rokov 20. storočia, keď ju skonfiškoval Castrov režim. V tom čase mala spoločnosť Matusalem 50 % podiel na kubánskom trhu s rumom. Výrobu následne po desaťročiach obnovil pravnuk zakladateľa Claudio Álvarez Salazar v Dominikánskej republike, ktorá má podobnú mikroklímu ako Santiago de Cuba. Rum sa tu vyrába podľa pôvodných kubánskych receptúr.
Dnes spoločnosť vlastní piata generácia rodiny Álvarezovcov a práve Matusalem Gran Reserva 23 vzdáva hold rodinnej tradícii, v nose sa objavujú pražené mandle, med, muškátový oriešok, banán a ananás. Jeho suchá chuť potom ponúka rafinovanú korenistú kombináciu vanilky, karamelu, melasy a dreva.