Set Mix bielych vín
Nakúp aspoň za 100 € a získaš mix 3x Mate Mate 0,33L ZADARMO!
Le Contesse Chardonnay IGT Marca Trevigiana je biele talianske víno vyrobené z hrozna odrody Chardonnay, ručný zber vo vinohradníckej oblasti Sinistra Piave, Taliansko (nadmorská výška 40 m n.m.).
Vyrába sa s pomocou niekoľkohodinovej úvodnej studenej macerácie a následným stláčaním a čistením muštu studeným statickým dekantovaním. Víno potom kvasí s pomocou vyberaných kvasiniek a na záver tohto procesu sa filtruje a ponecháva zrieť v oceľových tankoch. Po plnení do fliaš zrie v kontrolovaných podmienkach ešte niekoľko mesiacov.
Faba: ľahko slamovo žltá
Vôňa: ovocná s tónmi žltých jabĺk, nezrelého ovocia a ľanových kvetov
Buket: živý, chutný a pretrvávajúci
Podávajte vychladené na teplotu 8-10°C.
Ideálne v kombinácii s ľahkými jedlami a chuťovkami, pečenými a grilovanými rybami, zeleninou, ale aj so syrom.
Biele, suché, talianske víno Di Camillo Tenute del Pojo Sodera Passerina, vinohradnícka oblasť Chieti, Abruzzo, Terre di Chieti Pecorino I.G.P., odroda hrozna 100 % Passerina.
Passerina je pôvodný druh hrozna pestovaný v talianskych vinárskych oblastiach Abruzzo, Lazio a Marche. Bobule tohto vynikajúceho bieleho hrozna sú pomerne malé a často ich jedia vrabce, z čoho pochádza aj jeho názov.
Vinárstvo Di Camillo Vini je rodinným podnikom v talianskom regióne Abruzzo už viac ako 100 rokov. Spočiatku sa vyrábalo len veľmi malé množstvo vína, ktoré sa dodávalo najmä stálym zákazníkom.
Slamovožltá Passerina Bianco z vinice Terre de Chieti vyniká nádherne voňavým buketom s ovocnou chuťou jabĺk a jazmínu. V chuti Sodera Passerina boduje sviežou a plnou chuťou, jemnou kyslosťou a minerálnym záverom.
Odporúčame podávať k cestovinám, šalátom, rybám a k rizotu.
Farba: slamovo-žltá
Vôňa: aromatická, zelené jablká, bylinky, korenie
Chuť: jemne kyslá, minerály, jablká, jazmín
Ochutnajte toto suché biele talianske víno Giusti Pinot Grigio DOC Venezie Longheri. Vyrába sa len z najlepších strapcov hrozna odrody Pinot Grigio (Rulandské šedé), pochádzajúceho z vinohradov Longheri v regióne Veneto – vinohradnícka oblasť pohoria Montello a Asolo, Taliansko.
Použitá technológia na výrobu bola biela vinifikácia. Primárne kvasenie prebieha pri kontrolovanej teplote s použitím vybraných kvasiniek. Víno po kvasení sa dlhodobo uchováva v kontakte s kvasinkami a pravidelne sa mieša, až kým nie je pripravené na fľašovanie.
Ideálne k nemastným predjedlám, polievkam, rizotu so zeleninou a jedlám z rýb.
Podávajte vychladené pri teplote 8-10 °C. Skladujte na chladnom mieste bez dosahu svetla a zdrojov tepla.
Farba: slamovo žltá so svetlým odleskom
Vôňa: intenzívny, ovocný s tónmi hrušiek a banánov
Chuť: svieža s dobrou štruktúrou a dlhotrvajúcou chuťou na jazyku
Biele polosuché víno Premières Grives z vinárstva Tariquet je vyrobené z hrozna Gros Manseng, zozbieraného po prezretí. Vinifikuje v termoregulačnej kadi z nehrdzavejúcej ocele pri nízkej teplote. Má úžasnú exotickú arómu. Chuť je intenzívna s príjemnou sviežosťou. Premières Grives je jemné, elegantné a mierne pikantné víno. Odporúčame vychutnať ako aperitív alebo k dezertom.
Fľašová zrelosť je 1-2 roky.
Vôňa: exotická, ovocná, jemná
Chuť: svieža, jemne pikantná, ovocná, čerstvé hrozno, sladká
Lahodné talianské víno Piccini Costa Toscana Vermentino, z oblasti Toskánsko. Biele suché vínko tvorené zo sviežej a stredne aromatickej odrody Vermentino. Chránené označenie pôvodu IGT Costa Toscana.
Hrozno je oberané posledné augustové dni, počas skorých ranných hodín. Je to nevyhnutné, aby sa ochránila delikátna kvetinová vôňa odrody Vermantino. Po procesoch drvenia a odstopkovania, nasleduje fermentácia a trojmesačná rafinácia na kaloch podľa techniky batonnáže.
Farba: zlatá so zelenými odleskami
Vôňa: kvetinová so zaujímavými tónmi aromatických byliniek
Chuť: minerálny charakter s mierne slaným záverom
Balan Vie del Conte Soave je biele, suché, talianske víno. Vyrába sa z hrozna pochádzajúceho z východnej časti oblasti Lessinia v provincii Verona. Odroda je 100 % Soave.
Zber sa vykonáva koncom septembra, hrozno sa jemne vylisuje, mušt sa odoberá pri nízkych teplotách a macerácia prebieha za studena, aby sa lepšie vylúčili arómy.
Odporúčame kombinovať najmä s rybami a rybími predjedlami.
Farba: slamovožltá farba so zelenkavými odleskami
Vôňa a chuť: kvetiny, hloh, pomarančový kvet, zrelé ovocie