Nakúp aspoň za 100 € a získaš mix 3x Mate Mate 0,33L ZADARMO!
Tento čistý rum Hampden 8 ročný z firmy Hampden Estate bol vytvorený v spolupráci so známou talianskou pálenicou Velier. Rum pochádza z Jamajky a je vyrobený podľa receptu pochádzajúceho z 18.storočia. Je vlajkovou loďou radu, dokonale stelesňuje aromatickú komplexnosť a všestrannosť, ktorou je táto značka známa.
Hampden je známy pre výrobu neuveriteľne vysoko-esterových rumov, ktoré sú vytvorené s použitím divokej fermentácie a plné chutí tropického ovocia. Do rumu sa nepridáva žiaden cukor. Destilácia prebieha výhradne v destilačných kotloch za použitia miestnej pramenitej vody a tropického zrenia v 190 l ex-bourbon sudoch po dobu 8 rokov. Kombinácia týchto faktorov vás prenesie do skutočného rumového neba.
Fľaše boli plnené s obsahom alkoholu 46 % a nachádzajú sa v darčekovej krabičke. Na vizuále krabičky a zároveň aj na etikete fľaše sú detailne zobrazené a popísané piliere a odkaz značky.
Farba: jantárová
Vôňa: ananás, mučenka jedlá, nádych kože, papája, limetka, sevillské pomaranče a nektárinky
Chuť: zázvor, vanilka, banán, ananás, tmavá čokoláda, káva
Záver: škorica, sladký zrelý banán, jablkový džem, nádych sladkého drievka
Clairin Communal je jedinečný a autentický biely rum z Haiti vyrobený z organickej cukrovej trstiny pestovanej bez pesticídov, fermentovaný prírodnými kvasinkami a destilovaný tradičným postupom.
A keď hovoríme autentický, myslíme to naozaj tak. Celý výrobný proces sa odohráva na Haiti. Pôda je ručne obrábaná, cukrová trstina ručne sekaná, následne lisovaná na remeselných lisoch, často krát poháňaných dobytkom. Čerstvá trstinová šťava divoko fermentuje v kadiach zakopaných v zemi v tropickom podnebí. Prichádza destilácia, na ktorú sa využívajú zbytky cukrovej trstiny. Takéto čerstvé destiláty z miestnych destilériek zo zväzu Clairin Traditionnel sa zvážajú do Port-au-Prince, kde sa nafľašujú bez pridania vody či žiadnej ďalšej úpravy. A tak putujú k vám. Neupravené a autentické.
Je vyrobený z rôznych destilátov, ktoré pochádzajú z regiónov Cavaillon, Barraderes, Pignon a St. Michel de l'Attalaye. Tým odráža jedinečné vlastnosti rôznych terroirov Haiti, kde sa pestuje rôzna cukrová trstina, s rôznymi metódami spracovania, čo sa odzrkadľuje aj na rozmanitej chuti.