Nixta Licor De Elote
Nixta Licor De Elote je mexický kukuričný likér, ktorý sa vyrába z jemnej kukurice cacahuazintle, ktorá sa pestuje vo vysokých údoliach a na úpätí sopky Nevado de Toluca.
Nixta sa vyrába v Destilería y Bodega Abasolo, kde si ctia mexickú kultúru kukurice a remeslo predkov nixtamalizácie - 4 000 rokov starú mezoamerickú kuchársku techniku, ktorá odhaľuje najhlbšie chute a vône kukurice.
Na výrobu likéru Nixta sa najlepšia jemná kukurica sezóny maceruje vo vynikajúcom kukuričnom destiláte a sladí sa vyčistenou sladkou mladinou - oboje sa vyrába z pôvodnej kukurice cacahuazintle pestovanej v blízkosti liehovaru vo výške viac ako 7 000 metrov nad morom.
Čistá kukurica cacahuazintle sa používa v dvoch rôznych štádiách vývoja: Sladká kukurica cacahuazintle sa maceruje a pripravuje, aby sa z nej vyťažila všetka jemná chuť. Zrelé zrná cacahuazintle sa nixtamalizujú, aby sa získala sladká mladina a alkohol. Tieto zložky spoločne vytvárajú z likéru Nixta Licor de Elote aromatický a všestranný likér, ktorý je verný svojmu pôvodu.
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 30 % s objemom 0,7 l.





