Macallan A Night On Earth Jerez
Macallan A Night On Earth Jerez je tretím dielom série. V tomto vydaní sa vydávame na juh Španielska, na miesto, ktoré má pre The Macallan veľký význam.
Práve v Jereze totiž dozrievajú všetky sudy po sherry. Sherry tu zreje v sudoch 18 mesiacov. V Jerez de la Frontera vlastní značka veľké statky, ktoré významne prispievajú k výnimočnej chuti whisky The Macallan.
Whisky A Night on Earth Jerez zreje prevažne v špeciálnych sudoch po sherry z amerického a európskeho dubu, ktoré výrazne ovplyvňujú jej chuťový profil.
Táto výnimočná whisky spája chuť Španielska s jedinečnou atmosférou Silvestra!
V Španielsku je Silvester neodmysliteľne spojený s vinobraním a zvukom kostolných zvonov, ktoré vítajú príchod nového roka. Hovorí sa, že ten, kto stihne zjesť 12 hroznových bobúľ, kým dozvonia polnočné zvony, bude mať v novom roku šťastie.
V Jereze je tradičným novoročným dezertom Pestiños – druh bohatého vyprážaného cesta posypaného cukrom a anízom alebo poliateho medom. Chuť whisky Macallan sa inšpirovala práve týmto dezertom. Nájdete v nej vrstvy Pestiños s medom, sladké hrozienka, škoricu, aníz či tóny čerstvého rozmarínu.
A Night on Earth Jerez ponúka jedinečný trojvrstvový zážitok v jednej luxusnej krabici. Každú vrstvu vytvorila umelkyňa María Melero, ktorá sa narodila v Jereze, a zachytila v nej svoje najkrajšie spomienky na silvestrovskú noc v jej rodnom meste na juhu Španielska.
María Melero je umelkyňa a ilustrátorka, narodená v roku 1988 v Jereze, ktorá vytvorila diela na objednávku pre množstvo redakcií a reklamných značiek. María má pestrý štýl so symbolickou silou, ktorý stavia andalúzsku kultúru do centra diania. Mariino dielo umožňuje spoznávať Andalúziu s úplnou jasnosťou. Literatúra, rytiny z 19. storočia a andalúzsky folklór sú jej hlavnými zdrojmi inšpirácie.