Lala Tequila Reposado
Lala Tequila Reposado pochádza zo srdca vysočiny Jalisco a odráža hlbokú krásu svojho pôvodu. Každá fľaša, ktorá sa vyrába z agáve, ktorému sa darí na minerálne bohatej, červenej pôde, v sebe ukrýva tanec chutí - kde sa polosladký pocit v ústach agáve prelína s hlbokými bylinnými tónmi, ktoré sú zavŕšené výraznou dochuťou. Skúsení Jimadores, vedení skúsenosťami generácií, obratne odhaľujú piňu, dušu agáve.
Agáve sa varí viac ako 9 hodín. Tento proces zmäkčuje piñu a uľahčuje extrakciu cukru počas mletia. Po varení sa kúsky agáve prevezú do mlyna na extrakciu cukru. Tu sa uvarené piñas rozdrvia, aby sa uvoľnila šťava, ktorá sa nakoniec stane konečným produktom.
Získaná šťava sa fermentuje pomocou kvasiniek vo veľkých nádržiach z nehrdzavejúcej ocele. Tento prirodzený proces premeny cukrov na alkohol trvá 72 hodín.
Fermenty sa potom oddelia teplom a stopkou v oceľovej destilácii. Destiluje sa dvakrát - prvýkrát ako proces šrotovania a druhýkrát ako proces čistenia. Počas tohto kroku dosiahne hladina alkoholu približne 60 % a následne sa zníži na skromnejších 40 %.
Po extrakcii sa esencia vydáva na cestu transformácie a 4 mesiace odpočíva v panenských dubových sudoch. Práve tu získava tequila jemný tóny karamelu, vanilky a dubového dreva.
Výsledok? Tequila Reposado, ktorá vypovedá nielen o starých tradíciách a dôkladnom remeselnom spracovaní, ale aj o bohatom pobyte vo svätyni panenského duba. Elixír, ktorý je poctou vášni svojich výrobcov aj štedrosti prírody.
Každá fľaša sa plní a ručne označuje jedna po druhej na čisto ženskej výrobnej linke.
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 38 % s objemom 0,7 l.