Fandíte exotickým rumom? Úplne nová Marama prichádza z Indonézie
Ak vám názov Marama Origin Spiced Rum pripadá odniekiaľ povedomý, vôbec sa nemýlite. Ešte vo svojich začiatkoch sa Marama vyrábala v tichomorskom raji na ostrove Fiji. Dnes je všetko inak a kedysi Marama Fijian Rum je už minulosťou. Výroba Maramy sa presunula do inej exotickej destinácie – do juhovýchodnej Ázie na indonézsky ostrov Jáva. A s týmto krokom uzrel svetlo aj nový exotický rum. Zoznámte sa s úplne novou Maramou!
Tento rum je pozvánkou k objavovaniu jedinečného pôvodu a miest na svete. Aj tentokrát nás privádza do krajiny plnej domorodých chutí a lokálnych surovín.
Celý príbeh Maramy začal spojením mýtickej morskej víly ako skutočnej bohyne mora a Pacifického ohnivého kruhu (územie tiahnuce sa po okrajoch Tichého oceánu, v ktorom sa koncentruje veľká časť najvýznamnejších tektonických oblastí na svete). Práve voda v kombinácii so sopečnou činnosťou vytvára vulkanickú pôdu známou svojou vysokou úrodnosťou. A tá je následne ideálnym základom pre pestovanie cukrovej trstiny. Tropické ostrovné podnebie Indonézie v kombinácii s intenzívnymi monzúnovými dažďami, ktoré dokážu preniknúť veľmi hlboko do sopečného pôdneho podložia, tak vytvárajú ideálne podmienky aj pre výrobu rumu z tých najlepších surovín lokálneho pôvodu.
Marama Indonesian Rum je vo finále výsledkom spojenia kľúčových elementov indonézskeho súostrovia: indonézskej cukrovej trstiny, podnebnej klímy a vulkanickej pôdy.
Marama Origins Indonesian Rum sa destiluje systémom continuous column. Následne sa rum obohacuje o rastlinné a ovocné extrakty typické pre juhovýchodnú Áziu, medzi ktorými nechýba ani vanilka a typický ázijského druh modrého zázvoru galangal.
Po zrení v amerických dubových sudoch získava Marama Indonesian Rum priezračnú a tmavú jantárovú farbu, ktorú sprevádza vôňa a chuť už spomínaného galangalu, ázijskej vanilky, korenia, sliviek a sušeného ovocia.
Farba: priezračná a tmavá jantárová
Vôňa: korenie, zázvor, galangal (ázijský druh zázvoru), vanilka, slivky, hrozienka, sušené ovocie
Chuť: jemne sladká, vanilka, korenie, citrusové a zázvorové tóny
Radí sa do kategórie prémiovejších rumov a hodí sa pre samostatné popíjanie, rovnako aj ako kvalitný základ pre miešanie koktejlov. Jeden jednoduchý recept na koktejl vám rovno napíšeme:
XXX Marama:
■ 50 ml rum Marama Origins Indonesian
■ 20 ml likér Velvet Falernum
■ 4 streky Angostury Bitter
■ limonáda alebo zázvorové pivo Thomas Henry Ginger Beer na doplnenie pohára
Postup:
V koktejlovom shakeri pretrepeme rum, Falernum likér, Angosturu a pár kociek ľadu. Prelejeme do vysokého pohára a dolejeme limonádou alebo zázvorovým pivom. Ozdobíme plátkom pomaranča alebo iným kúskom tropického ovocia.
Ak vás nezvyčajne exotický profil tohto rumu zaujal, neváhajte si ho zaobstarať! Nová Marama Indonesian Spiced Rum na vás už čaká v našom e-shope Svetnapojov.sk.