Nakúp aspoň za 100 € a získaš mix 3x Mate Mate 0,33l ZADARMO!
Matusalem Gran Reserva 23 Enigma je luxusný rum, ktorý reprezentuje dokonalosť remeselnej výroby. Tento prémiový rum pochádza z Dominikánskej republiky a je výsledkom viac než storočnej tradície rodiny Álvarez. Zreje vo francúzskych dubových sudoch pomocou Solera metódy, čo mu dodáva jedinečne vyváženú a komplexnú chuť.
Proces zrenia a miešania je založený na metóde Solera, ktorá bola pôvodne vyvinutá na výrobu sherry a brandy de Jerez a ktorá zahŕňa použitie niekoľkých vrstiev sudov, pričom najmladší rum je úplne hore a najstarší úplne dole.
Po vypustení produktu zo spodnej časti systému sa liehoviny postupne pridávajú do vyšších vrstiev a z nich. Použitie tejto metódy pri výrobe rumu Matusalem je svojím spôsobom jedinečné a zabezpečuje dokonalé miešanie rumov rôzneho veku. Výsledkom jej použitia je výnimočne jemný destilát.
Spoločnosť Matusalem vyrábala rum na Kube až do 60. rokov 20. storočia, keď ju skonfiškoval Castrov režim. V tom čase mala spoločnosť Matusalem 50 % podiel na kubánskom trhu s rumom. Výrobu následne po desaťročiach obnovil pravnuk zakladateľa Claudio Álvarez Salazar v Dominikánskej republike, ktorá má podobnú mikroklímu ako Santiago de Cuba. Rum sa tu vyrába podľa pôvodných kubánskych receptúr.
Dnes spoločnosť vlastní piata generácia rodiny Álvarezovcov a práve Matusalem Gran Reserva 23 vzdáva hold rodinnej tradícii, v nose sa objavujú pražené mandle, med, muškátový oriešok, banán a ananás. Jeho suchá chuť potom ponúka rafinovanú korenistú kombináciu vanilky, karamelu, melasy a dreva.
Úžasný rum Zacapa Solera Gran Reserva pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou premiešavajú rôzne vyzreté rumy zo sudov, v ktorých pred tým dozrievalo sherry, portské víno alebo koňak.
Na celý proces výroby a výber sudov dozerá Master Distiler - Lorena Vásquez, aby zachytila špecifické chute a textúry ako aj dokonalú farbu. Po destilácii odpočíva v amerických dubových sudoch v nadmorskej výške 2438 metrov nad morom, kde je chladné počasie. Vďaka tomu sa pri zrení rum oveľa menej odparuje.
Na rozdiel od väčšiny rumov, pri ktorých sa používa melasa, sa rum Zacapa vyrába z prvého lisovania panenskej cukrovej trstiny. Vďaka tomu je rum sladší a jemnejší a práve v tomto momente sa začínajú rozvíjať charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu.
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 40 % s objemom 0,7 l. Sú dodávané v štýlových čiernych darčekových kartónoch.