Príbeh The Whistler
A je tu posledný príbeh značky! V našom Marci - mesiaci príbehov sa prosím zoznámte s írskou whiskey - The Whistler!
V srdci údolia Boyne Valley rodina Cooneyovcov oživuje osvedčené tradície írskych majstrov liehovarníkov. Práve tu, v Boann Distillery, sa pustili do vytvárania tých najlepších whisky.
Boann Distillery je rodinná spoločnosť, ktorú založili a ktorej veria Patrick a Marie Cooneyovci spolu so svojou rodinou: Sally-Anne, Celestine, Peter, Patrick a James.
Vďaka spoločným bohatým skúsenostiam, vrátane 40 rokov pôsobenia v írskom nápojovom priemysle, počas ktorých vybudovali skupinu Gleeson Group od malej nezávislej fľaškovne až po spoločnosť s obratom presahujúcim 300 miliónov eur ročne, rodina Cooneyovcov chápe, čo je potrebné na vytvorenie úspešných prémiových značiek.
Vždy bolo ich rodinným snom vyrábať a destilovať vlastnú írsku whiskey.
Ich špeciálne navrhnuté a charakteristické nano-meďové destilačné kotly a pivnice s jemnými dubovými sudmi zaručujú, že vyrábajú whiskey s osobitým charakterom a skutočným zmyslom pre miesto.
Liehovar Boann Distillery sa nachádza v Drogheda, Co. Meath, v srdci údolia Boyne v Írsku. Liehovar je súčasťou iniciatívy Origin Green a prevádzkuje uzavretý systém pre vodu, recykluje všetku svoju vstupnú vodu a vytvorené teplo pomáha prevádzkovať baliace linky, reštauráciu, návštevnícke centrum a kancelárie.
Boann je viac ako len whiskey. Inšpiruje sa minulosťou a zbiera poznatky zo súčasnosti, aby vdýchlo nový život starodávnemu írskemu remeslu. Od mletia po rmutovanie, destiláciu, zrenie a plnenie do fliaš, každé elegantné sústo whiskey The Whistler vzniká v tichu jedinečnej rodinnej pálenice.
Na zrenie whiskey si vyberajú len tie najlepšie sudy. Vedieť, čo použiť na zrenie a kedy fľaškovať, čo je kľúčom k tomu, aby whisky The Whistler hrala tými správnymi tónmi.
Boann je írska bohyňa rieky Boyne, rieky v provincii Leinster v Írsku. Podľa legendy bola tiež manželkou Nechtana, vtedajšieho vodcu Tuatha dé Danann.
Nechtan bol veľmi mocnou osobnosťou, ktorá vládla nad obrovským územím a najmä vládol nad starobylou studňou Segais. Túto studňu obklopuje deväť posvätných lieskovcov múdrosti, ktoré všetky kvitnú a prinášajú plody v tú istú hodinu. Hovorí sa, že každý, kto si pochutí na lieskových orieškoch, ktoré spadli do studne, alebo sa napije jej krištáľovo čistej vody, získa vedomosti a básnický jazyk.
Jedného dňa sa Boann vybrala na prechádzku so svojím írskym vlkodavom Dabillou a hoci jej to manžel zakázal, priblížila sa k prastarej studni, kde vyzvala jej silu tým, že ju obišla širokým oblúkom, čím spôsobila, že voda prudko stúpla a spustila sa do mora, čím vznikla rieka Boyne.
Pri tejto katastrofe ju strhli prudké vody a ona prišla o ruku, nohu a oko a nakoniec aj o život.
Rieka Boyne je známa už od staroveku a napriek svojmu krátkemu toku má obrovský historický, archeologický a mýtický význam, ktorý je hlboko zakorenený v írskej kultúre.
Od bohyne rieky Boyne rodina Conneyovcov prevzala svoje meno. Od dobroty údolia Boyne berú jej čisté ingrediencie.
Každá surovina je 100 % prírodná a 100 % miestna. Každá kvapka vody pochádza zo studne v Boyne Valley. Každé zrnko jačmeňa pochádza od domácich poľnohospodárov.
V prípade vody používajú systém uzavretého cyklu, recyklujú všetku vstupnú vodu a maximalizujú využitie energie z ich systémov. Vyrobené teplo pomáha prevádzkovať baliace linky a vykurovať reštauráciu, návštevnícke centrum a kancelárie. Zber dažďovej vody sa využíva na minimalizáciu uhlíkovej stopy.
Všetky bioprodukty z destilácie, pálenie piva a použité zrná majú veľmi vysoký obsah bielkovín a používajú sa ako krmivo pre zvieratá.
Od mletia cez mútenie, zrenie až po plnenie do fliaš, každé elegantné sústo sladovej pot still whiskey Boann, Whistler whiskey a remeselného ginu vzniká v tichu rodinnej pálenice.