Najlepší recept na vaječný likér!
Vaječný likér patrí medzi klasické nápoje na každom sviatočnom stole. Hoci si ho viete kúpiť v obchode, najlepší vaječný likér bude aj tak ten, ktorý si sami urobíte. Vyskúšajte tento recept, podľa ktorého sa vám určite podarí.
Čo na vaječný likér potrebujete?
- 500 ml rumu (vodku, whisky - čo vám chutí)
Tip: my odporúčame rumy - Dos Maderas, Black Tears, Kraken, Doorly's, Chairman’s Reserve
- 1 kondenzované mlieko/salko (ak chcete mať vaječný menej sladký, salko kľudne vynechajte)
- 4 vaječné žĺtka
- 1 vanilkový cukru
- škoricu alebo muškátový oriešok na dozdobenie
Postup prípravy vaječného likéru
1. Pomocou mixéra vyšľahajte nad parou žĺtky spolu s vanilkovým cukrom do peny.
2. Nechajte vychladnúť.
3. Po vychladnutí pridajte kondenzované mlieko a šľahajte, kým sa všetky suroviny nespoja.
4. Rum/Alkohol prilievajte podľa toho, aký hustý vaječný likér uprednostňujete.
5. Celú zmes už len ručne premiešajte a cez sitko a lievik nalejte do pripravenej fľaše.
Vaječný likér uchovávajte v chlade, v ktorom vydrží aj niekoľko dní. Dávajte si však pozor, čím dlhšie tam je, tým viac stuhne. Preto pripravte len také množstvo vaječného likéru, ktoré viete, že sa vypije. Môžete dozdobiť celou alebo mletou škoricou či muškátovým orieškom.
Ak nie ste práve milovníkmi vaječného likéru a obľubujete likéry z obchodu, vyberte si z našej bohatej ponuky likérov. Máme v ponuke likéry: čokoládové, ovocné, bylinné, krémové, exotické, korenené, rumové a mnohé ďalšie.
Ak si tip, ktorý nerád niečo pripravuje doma, klikni sem a vaječný likér si kúp u nás! Je výborný!