Labourdonnais Raph Dodo 5 ročný
Raph Dodo prešiel 5-ročným procesom zrenia v ex-cognac sudoch v úžasnom Domaine de Labourdonnais na ostrove Maurícius.
Toto tropické zrenie dodáva rumu výraznú chuť s nádychom vanilky a sladkého korenia, ktorú dopĺňajú tóny citrusov a sušeného ovocia, ako sú marhule a figy.
Cukrová trstina sa zbiera na výrobu čerstvej trstinovej cukrovej šťavy. Čerstvá trstinová šťava sa filtruje, aby sa odstránili všetky drobné vlákna. Potom sa do šťavy pridajú kvasnice a 44 hodín sa udržiava v nádrži.
Po dosiahnutí požadovanej koncentrácie kvasiniek sa časť zmesi prenesie do fermentačnej nádrže a pridá sa čerstvá šťava. Proces fermentácie trvá 35 hodín.
Ďalším krokom je destilácia. Destilačná kolóna má celkovo 39 zásobníkov.
Požadovaný destilát sa zhromažďuje v troch rôznych zásobníkoch. Najnižší zásobník obsahuje ťažký destilát, zatiaľ čo najvyšší zásobník obsahuje ľahší destilát.
Konečný produkt opúšťa kolónu, prechádza kondenzátorom a zhromažďuje sa v 25 000 litrových nádržiach z nehrdzavejúcej ocele.
Fľaše sú plnené s obsahom alkoholu 40 % s objemom 0,7 l a sú dodávané v darčekových kartónoch. Fľaše majú netypický tvar vtáka dodo, ktorý žil na ostrove Maurícius.