Don Julio Añejo
Don Julio Añejo sa vyrába z agáve, ktorá sa pestuje v mexickom regióne Jalisco. Proces výroby Añejo sa líši od procesu výroby Silver tequily, a to najmä vďaka zreniu v dubových sudoch.
Po zbere agáve sa rastliny piñas starostlivo pripravia a uvaria, aby boli pripravené na fermentáciu. Po fermentácii sa destilujú, čím sa získa čistý alkohol. Potom nasleduje rozhodujúca fáza zrenia, počas ktorej sa tequila ukladá do dubových sudov, kde získava svoju farbu, chuť a vôňu. Dĺžka zrenia ovplyvňuje konečný charakter tequily. Don Julio Añejo zreje najmenej 1 až 3 roky, čo jej umožňuje rozvinúť komplexný a harmonický profil.
V tequile prevládajú tóny limetky, grapefruitu a mandarínky doplnené karamelom. Má plnú chuť s hlbokým charakterom. Prevláda sladké ovocie, ako sú jahody a čerešne s vanilkou a maslom. Veľmi dlhé medové dokončenie s trochou korenia.
Odporúčame podávať samostatne pri izbovej teplote alebo vychladenú.
Farba: jantárová s mahagónovými odleskami
Vôňa: karamel, vanilka, káva, korenie, drevo
Chuť: komplexná, vanilka, med, karamel, korenie, drevo, ovocie





