Chlebovica Liquid Bread
Chlebovica je pravý destilát z výberového ražného chleba. Tento svetový unikát je výsledkom dlhých mesiacov intenzívneho skúšania spojiť dve tradičné slovenské remeslá, pekárenských majstrov a remeslo výroby destilátov.
Práve kvôli vysokému obsahu sacharidov v chrumkavom chlebe pekári a výrobcovia destilátov spojili sily a začali tak písať históriu Chlebovice. Pri pečení chleba vznikajú dextríny, ktoré chlebovici dodávajú jemný karamelový podtón. Chlieb kvasí v sude až desať dní pri regulovanej teplote a v špeciálnych podmienkach. Samotná destilácia potom prebieha pár hodín a výsledný destilát sa necháva odležať minimálne šesť mesiacov, aby sa ustálil a zjemnil. Pripomína mladú whiskey predtým, ako je umiestnená na zretie do drevených sudov. Výroba chlebovice má značný ekologický význam v súvislosti s využitím nadvýroby pekárenského chleba.